Україна та Північна Македонія розширили зону вільної торгівлі

Share

Україна та Північна Македонія оновили додаток до угоди про вільну торгівлю. Підписання відбулося в присутності прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та прем’єр-міністра Північної Македонії Дімітара Ковачевського 6 жовтня

Оновлена угода інтегрує ринки України та Північної Македонії з ринками ЄС, Туреччини, Молдови, Грузії, Норвегії, Швейцарії та Ізраїлю через спільну систему правил походження ПанЄвроМед, передає прес-служба Кабінету міністрів із посиланням на Шмигаля.

«Угода сприятиме зменшенню цін на македонські товари, які є сировиною для переробних підприємств. Це є головною перевагою для промисловості України. Адже тепер українські виробники можуть використовувати компоненти, вироблені в Північній Македонії, для продукції, яка продаватиметься в ЄС», — зазначив голова уряду.

Крім того, угода лібералізує аграрні тарифи. Як зауважив Шмигаль, Україна отримає доступ на ринок продукції тваринного походження та готової продукції, що сприятиме нарощуванню експорту українських сільгосптоварів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom