Україна та Польща активніше співпрацюватимуть у сфері енергетичної інфраструктури

Share

Україна та Польща розвиватимуть партнерство у сфері енергетичної інфраструктури

Про це повідомляє Міністерство енергетики України за результатами онлайн-зустрічі заступника міністра енергетики Миколи Колісника з уповноваженим уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Матеушем Бергером.

Учасники зустрічі обговорили перспективні напрямки співпраці України та Польщі у сфері постачання електроенергії, газу, нафти та нафтопродуктів. В першу чергу наголошено на низці конкретних проектів, реалізація яких буде взаємовигідною для обох країн.

«Попри війну на своїй території Україна є активним учасником всіх європейських енергетичних процесів: і RePowerEU, зокрема, щодо торгівлі енергоресурсами, і слідування курсу Green Deal, і процесів об’єднання енергетичних ринків», – зазначив Колісник

«Фактичне об’єднання ринків можливо лише за повної інтеграції енергетичної інфраструктури, тому наш сьогоднішній діалог є важливим кроком у регіональному співробітництві», – наголосив заступник міністра.

Сторони домовились провести наступну зустріч із залученням українських і польських енергетичних компаній для деталізованого розвитку окреслених напрямків співробітництва.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom