НАБУ провело обшуки у Коломойського: що відомо

Share

Вранці 17 вересня детективи НАБУ провели обшук у Ігоря Коломойського у справі заволодіння майном і коштами компанії «Укрнафта» на понад 13 млрд грн

Про це повідомили джерела «Економічної правди».

Як стверджують джерела, обшук відбувся о 05:00 на території ГК «Буковель» у номері, де проживає Коломойський. До обшуку залучили 50 співробітників НАБУ.

Метою обшуку є знаходження документації щодо діяльності ПАТ «Укрнафта» у  справі про заволодіння майном і коштами компанії «Укрнафта» на майже 13 млрд грн у цінах 2015 року.

За інформацією видання ZN.UA, Коломойський поки не проходить у цій справі як обвинувачений, підозра йому не оголошувалася. Однак він є співвласником «Укрнафти», де днями прокурорами САП та детективами НАБУ 8 особам було оголошено підозри щодо фінансових махінацій на понад 13,3 млрд грн.

Підозри отримали ексголова правління «Укрнафти» та ексзаступниця керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто і газопереробки компанії, а також екскерівниця відділу контролю за обліком та поставками нафти і нафтопродуктів. Крім того, підозри вручили ексдиректорам 5 комерційних підприємств. Усіх осіб підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

За даними слідства, протягом березня-серпня 2015 року низка ТОВ були визнані переможцями на аукціонах з продажу нафти. «Укрнафта» уклала з ними договори купівлі-продажу та здійснила постачання сировини на суму 10,7 млрд грн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom