АМКУ дозволив «Нафтогазу» придбати Славутицьку ТЕС

Share

Антимонопольний комітет України 18 серпня дозволив дочірньому підприємству «Нафтогаз Біоенергія» придбати частку у статутному капіталі ТОВ «Славутицька ТЕС», передає прес-служба комітету

Загалом АМКУ розглянув три заяви про надання дозволу на концентрацію, дві з яких є проміжними етапами третьої концентрації – придбання «Нафтогазом» ТОВ «Славутицька ТЕС».

Славутицька ТЕС вироблятиме електричну енергію та вироблятиме і постачатиме теплову енергію в межах міста Славутич (Київська область). Водночас на сьогоднішній день енергооб’єкт не здійснює господарської діяльності.

Нині на Славутицькій ТЕС триває будівництво та ведення в експлуатацію енергогенеруючих потужностей: когенераційної установки (комплекс обладнання, що працює за способом комбінованого виробництва електричної і теплової енергії) та котельної, що працюватимуть з використанням альтернативних джерел енергії – біомаси.

«Таким чином введення Славутицької ТЕС в експлуатацію дасть змогу відмовитись від спалювання газу для виробництва енергії, на користь відновлювальних джерел. Як наслідок, місцева енерго- та тепло- генерація буде незалежною від постачання газу та його вартості, що забезпечить  посилення енергетичної безпеки України та покращить стан навколишнього середовища», – вважають у АМКУ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom