«Укренерго» та PSE відновлюють лінії для збільшення експорту е/е

Share

«Укренерго» разом із польським системним оператором PSE почали відновлювати ще одну міждержавну лінію електропередачі між Україною та Польщею для збільшення можливостей експорту електроенергії до Європи

Про це повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький, передає «Бізнес.Цензор».

«Зараз пропускна спроможність мереж для експорту електроенергії між нашими країнами – 215 МВт, а відновлена лінія може дати додатково до 1000 МВт. Лінія буде відновлена на виконання міжурядового меморандуму. Уряди України і Польщі на постійному контакті для посилення енергетичної співпраці», – повідомив Кудрицький.

Він додав, що роботи вже розпочаті й наразі триває робота для того, щоб уже на початку наступного року відновлена лінія збільшила постачання польським споживачам, а українським виробникам електроенергії – стала надійним джерелом доходу.

«Нагадаю, експорт електроенергії до Європи відбувається за прозорими європейськими правилами і всі виробники мають до нього рівний доступ. Збільшення експорту української електроенергії зміцнить енергетичну безпеку Європи та послабить вплив Росії на неї. Адже кожен кіловат української електроенергії заміщує частку російського газу на європейському ринку», – підкреслив Кудрицький.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom