АМКР тимчасово зупиняє видобуток руди

Share

«АрселорМіттал Кривий Ріг» призупиняє роботу гірничо-збагачувального комбінату на найближчі три місяці, починаючи із серпня, повідомила прес-служба компанії.

Зазначається, що в цей час усі працівники ГЗК отримуватимуть 2/3 від своєї зарплати.

«Тимчасова зупинка ГЗК викликана серйозними економічними факторами. Це зниження економічної активності в Європі на тлі ризику рецесії та суттєве зростання витрат на транспортування залізорудної сировини», – пояснили в АМКР своє рішення.

Підприємство повідомило, що переорієнтування підприємства на експорт залізорудного концентрату допомогло «втримати на плаву увесь комбінат». Однак наразі попит на концентрат і металопродукцію на європейських ринках різко знизився, а традиційні для компанії ринки, куди АМКР поставляв продукцію до російського вторгнення в Україну, залишаються недосяжними.

АМКР також прийняв рішення скористатись нормами оновленого трудового законодавства та припинити виплати середньої зарплати мобілізованим працівникам, при цьому зберігши за ними їх посади.  

«Ані фінансова криза 2008 року, ані пандемія коронавірусу, – жодні випробування ніколи раніше не змушували «АрселорМіттал Кривий Ріг» вдатися до скорочень робочого часу та виплат зарплат. Складні рішення цього року є свідченням того, що це безпрецедентна ситуація для нас усіх, в якій найголовніше – вижити», – пояснив Мауро Лонгобардо, генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Нагадаємо, у липні АМКР скоротив робочий час і зарплати персоналу підприємства на третину. Підприємство перезапустило металургійне виробництво та наростило видобування руди, однак зіштовхнулося із труднощами з експортом продукції в Європу через обмежену потужність залізниці. До того ж, як повідомили в АМКР, підняття тарифів «Укрзалізниці» на 70% у липні на тлі падіння ринку зробили логістичні затрати непосильними для підприємства та спричинили необхідність радикального скорочення витрат за усіма напрямками.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom