Росія вдвічі скоротить поставки газу «Північним потоком», – Путін

Share

Пропускна здатність газопроводу «Північний потік-1», через який Росія найбільше перекачує газу до Європи, може бути вдвічі знижена

Президент РФ Володимир Путін заявив, що це відбудеться нібито через те, що країні-агресору не віддають обладнання після ремонту, передає УНІАН із посиланням на Reuters.

Трубопровід простоює для проведення щорічного технічного обслуговування з 11 по 21 липня. За даними агентства, «Північний потік-1» відновить експорт газу відповідно до графіка, але зі зменшеною потужністю.

Після візиту в Тегеран Путін розповів, що в трубопроводі експлуатуються п'ять газоперекачувальних агрегатів Siemens Energy, а ще один агрегат вийшов з ладу через «розсипання внутрішньої обшивки».

«Там працюють дві машини, вони качають 60 млн кубометрів на добу… Якщо одну не повернуть, буде одна, яка становить 30 млн кубометрів. «Газпром» тут при чому?» – запитав Путін, звинувачуючи в проблемах компанію, яка займалася ремонтом.

Він додав, що ще одна газоперекачувальна турбіна має бути відправлена на ремонт 26 липня.

Путін також наголосив, що «Газпром» нібито не винен у скороченні транзитних потужностей, у тому числі в закритті Києвом одного з маршрутів через Україну в Європу. Як відомо, станція «Сохранівка» в Луганській області була захоплена російськими військами.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom