Україна офіційно приєдналася до Міжнародного енергетичного агентства

Share

Україна та Міжнародне енергетичне агентство підписали декларацію про асоціацію, яка забезпечить основу для більш тісної співпраці у сфері енергетичної безпеки та відновлення

Про це повідомляє Міністерство енергетики України. Документ у Варшаві підписали міністр енергетики Герман Галущенко та виконавчий директор МЕА Фатіх Біроль.

«МЕА працює з Україною майже два десятиліття і в ці особливо складні часи після неспровокованого вторгнення Росії ми продовжуємо зміцнювати відносини, щоб підтримати значні потреби України у відновленні та допомогти їй побудувати нове енергетичне майбутнє», — зазначив виконавчий директор МЕА.

«Україна відіграє важливу роль у забезпеченні енергетичної безпеки в Європі та за її межами, і вона поставила перед собою амбітні цілі щодо збільшення торгівлі електроенергією з Європою», – додав Біроль.

Галущенко в свою чергу сказав, що після перемоги Україна відбудовуватиме енергосистему.

«І в цьому процесі нам потрібен ваш досвід, підтримка і співпраця. Ми втілимо найсучасніші технології у нашій новітній енергетичній системі», – зазначив міністр.

Україна та МЕА мають намір співпрацювати в широкому спектрі діяльності, пов’язаної з енергетикою, включаючи аналіз енергетичного ринку, відновлення енергетичної системи, енергетичну безпеку, енергоефективність, прискорення енергетичних переходів, розвиток стійкої електроенергетичної системи, водень та біометан, енергетичні дані та статистику. Обидві сторони зобов’язуються співпрацювати в рамках низки конкретних ініціатив, які будуть узгоджуватися окремо в спільних дворічних програмах роботи.

Наразі спільнота МЕА забезпечує близько 75% світового попиту на енергію і охоплює понад 5 млрд споживачів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom