В Україні ТЕЦ за можливості переводитимуть на газове вугілля, – Галущенко

Share

ТЕЦ, в тому числі і приватні, переводитимуть з антрациту на марку «Г» там, де це можливо. Використання газу для виробництва електрики розглядається як резервний план

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Укрінформ.

«Там, де можливо перевести станції з антрациту на марку «Г», почнемо переводити, в тому числі приватні ТЕЦ. Газ ми розглядаємо як резерв», — зазначив Галущенко.

Він також повідомив, що з урахуванням потреб теплової генерації заплановано закачати до сховищ 19 мільярдів кубометрів газу, які, за сподіваннями міністра, не знадобляться для виробництва електрики.

«У плані закачування стоять досить суттєві цифри (19 мільярдів кубометрів газу) саме з урахуванням резерву для теплової генерації. Але я дуже сподіваюся, що він не знадобиться. Економіка відсутня при ціні газу $1,8 тис./тис. куб. м. Тому його використання для виробництва електрики – це вже крайній захід, коли постане питання національної безпеки», — сказав Галущенко.

Він зазначив, що цього опалювального сезону готується максимально працювати атомна генерація.

«У нас є одне питання – це Запорізька атомна станція, як вона буде працювати. Але орієнтуємося щонайменше на три блоки ЗАЕС, які зараз якраз працюють, блоки Південноукраїнській та Рівненській АЕС. Також цього місяця закінчили ремонт другого блоку Хмельницької АЕС, він вже в мережі. Потужностей «Енергоатома» точно вистачить», — підкреслив міністр.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom