Метінвест почав виготовляти модульні укриття для бліндажів

Share

На одному з підприємств Групи Метінвест в Запоріжжі розробили конструкцію модульного укриття для бліндажів, яке має захисні функції та може полегшувати військову логістику.

Зокрема, металеве спецукриття розміром 2х6 метрів призначене для зміцнення окопу, а значить – додаткового захисту та збереження життів українських військових, зазначили в компанії.

Щоб виготовити укриття, фахівці Метінвесту переналаштували обладнання, закупили спецсталь, валки й опрацювали старі креслення. Наразі зібрані два таких модулі.

Металоконструкція виготовлена так, що її можна доставити на місце розміщення укриття в розібраному вигляді, без використання вантажних кранів. Усередині укриття є зони для відпочинку військових, а також для облаштування мінімального побуту. Тут є і місця для буржуйок і виходи для труб. У підлозі продумані стоки для води, є запасний вихід із драбиною.

«Для цього замовлення ми використовували вальцьований лист «хвиля». Зробили оснастку з урахування конфігурації даного листа «хвиля» і валки. З таким матеріалом ми працювали вперше. До роботи над укриттям було залучено зо 10 фахівців, які працювали над однією конструкцією приблизно 10 днів», – зазначила спеціаліст зі зварювання та збірки металоконструкцій підприємства Метінвест у Запоріжжі Анна Удот.