Прибутки китайських виробників сталі скорочуються на фоні низького попиту

Share

У другому кварталі 2022 року рентабельність китайських виробників сталі скоротилася, оскільки галузь боролася з низьким попитом і високою вартістю сировини, повідомляє Caixin.

Згідно з опитуванням 247 виробників сталі, проведеним наприкінці червня, середній показник їх рентабельності за підсумками другого кварталу склав 15,2% порівняно з 83,6% у попередньому кварталі. Дані зібрані профільним ресурсом Mysteel.com.

Як повідомляє Caixin, кілька керівників металургійних компаній скаржилися на скоадні ринкові умови. Кількість замовлень скоротилася через карантини, пов’язані з Covid-19. Це також призвело до перебоїв у виробництві протягом останніх кількох місяців, заявив Ван Хуань, фінансовий директор Baoshan Iron & Steel.

Окрім скорочення попиту виробники сталі також зіштовхнулися зі зростанням вартості сировини, зокрема залізної руди та коксівного вугілля.

Через це частина металургійних компаній пішла на скорочення виробництва, щоб зменшити тиск на свої витрати. Згідно з даними Mysteel.com, минулого тижня в роботі залишались 78,3% сталеливарних агрегатів, що на 6,9% менше від аналогічного періоду минулого року.

Складські запаси металургійних підприємств залишаються вищими, ніж у той самий час у 2021 році. Зокрема, опитані наприкінці червня металургійні підприємства повідомили про наявні запаси загальним обсягом 16,9 млн тонн, що на 23% більше у річному вимірі і на 50% більше, ніж на початку року, згідно з даними Китайської асоціації чавуну та сталі (CISA).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom