Україна прагне до більшої промислової кооперації з ЄС, – Мінекономіки

Share

П’яте засідання діалогу Україна – ЄС високого рівня з горизонтальних питань та окремих секторів промисловості відбулося 6 липня, повідомляє прес-служба Міністерства економіки

Українська сторона представила позицію щодо стану промисловості в умовах широкомасштабної військової агресії з боку РФ та ознайомила Сторону ЄС з результатами програми релокації українських підприємств.

Учасники засідання обговорили подальшу діяльність у створенні ланцюжків доданої вартості, у тому числі, можливості спільних кроків за сприяння ЄК. Зокрема, Україна прагне до більшої промислової кооперації, тобто, більшої кількості проектів, замовлень, інвестицій та готовності ЄС підтримати відновлення країни.

В той же час український бізнес може стати серйозним партнером для європейських компаній завдяки збереженню значного наукового потенціалу для забезпечення розвитку високотехнологічних виробництв із високою часткою доданої вартості.

Сторони визначили напрямок подальшої співпраці у зазначених питаннях, зокрема, її результати будуть враховані під час шостого засідання промдіалогу.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom