Лазебна просить ЄП дозволити українським бізнесам, переміщеним в ЄС, сплачувати податки в Україні

Share

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна пропонує передбачити на рівні законодавства ЄС збереження податкового резидентства переміщеними до країн ЄС українцями та релокованими з України бізнесами

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Відповідне питання Лазебна обговорила з головою комітету Європейського парламенту з питань зайнятості та соціальних питань Драгошем Пислару.

Йшлося про те, щоб податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб та податки з діяльності ФОП вони могли продовжити сплачувати до бюджету України відповідно до українського законодавства, якщо основним центром їхньої ділової активності залишається Україна, навіть після спливу 180 днів перебування у країнах ЄС.

Пислару зазначив, що оподаткування в більшій мірі регулюються національним законодавством країн-членів ЄС, однак ці питання насправді можна вирішити на рівні Євросоюзу, якщо пов’язати їх з дією директиви про тимчасовий захист. Він запевнив, що розпочне відповідні дискусії в Європарламенті та Єврокомісії з колегами, дотичними до вирішення таких питань.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom