РФ вдвічі зменшила постачання газу до Європи, – єврокомісар

Share

Обсяги постачання газу з Росії до Європи вже зменшилися вдвічі порівняно з показниками літа минулого року

Про це заявила член Єврокомісії з енергетики Кадрі Сімсон перед зустріччю ЄС на рівні міністрів енергетики, транспорту та телекомунікацій, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Постачання газу з Росії зараз становлять половину від обсягів, які ми отримували в цей же час минулого року. Вони можуть і надалі скорочуватися», – заявила Сімсон.

Водночас вона наголосила, що ЄС готовий до будь-якого розвитку подій з постачанням газу.

Сімсон додала, що на зустрічі в понеділок вона представить міністрам конкретні кроки, які, на її думку, допомогли б країнам союзу краще підготуватися до скорочення постачання газу. Один із таких кроків – координація скорочення попиту на газ.

Раніше Сімсон заявила, що 12 держав ЄС повністю або частково залишилися без газу із Росії. Вона додала, що минулого тижня ЄС досяг угоди щодо збільшення постачання газу з Ізраїлем та Єгиптом, поглиблено співпрацю з Норвегією, на фінішній прямій переговори з Азербайджаном.

Сімсон наголосила, що спільні закупівлі газу вимагають одностайності та координації між державами-членами, і що робота Єврокомісії створює для цього необхідні умови.

«Хороша новина полягає в тому, що в травні в черговий раз було встановлено рекорд з надходження LNG до Європи – 12,8 млрд кубометрів – це найбільший місячний обсяг за всю історію», – зазначила вона. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom