Китай готує централізацію закупівель залізної руди

Share

Китай має намір до кінця поточного року збільшити імпорт залізної руди через нову централізовану групу компаній, пише Silk Bridge із посиланням на Financial Times.

За даними джерел видання, ініціативу очолюють Китайська асоціація чорної металургії (CISA) та головний орган, що відповідає за планування (Нацкомісія з розвитку та реформ). До ініціативи також залучені великі державні гірничодобувні та сталеливарні конгломерати, такі як BaoWu, China Minmetals Corp та Aluminium Corporation of China.

Китай є найбільшим у світі споживачем залізної руди. Металургійна промисловість КНР потужністю 1 мільярд тонн сталі щорічно споживає близько 70% світового видобутку руди. Більша її частина постачається з Австралії.

Як зазначає видання, Пекін розраховує, що централізовані закупівлі забезпечать нижчі ціни за рахунок великих оптових замовлень. Проект також буде спрямований на збільшення внутрішнього виробництва залізної руди та організацію великих інвестицій в іноземні рудники.

Адміністрація Сі Цзіньпіна була стривожена значними коливаннями цін в галузі останніми роками, зазначають у Financial Times з посиланням на урядовців та політичних радників.

Різке зростання цін, зокрема подвоєння вартості руди в 2020–2021 роках, знизило маржу китайських сталеливарних заводів до низьких однозначних цифр.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom