Зі сталі Метінвесту виготовили майже 3,5 тисяч бронепластин

Share

З початку повномасштабної війни Росії проти України Група Метінвест надала переробникам 86 тонн бронесталі власного виробництва. Станом на 1 червня з неї виготовили 3440 пластин для бронежилетів, йдеться у повідомленні Метінвест-СМЦ.

Фахівці Метінвесту розробили хімічний склад, технологію виплавки та обробки тиском сталі, що підходить для застосування у захисному спорядженні. Компанія також налагодила власне виробництво пластин, що включає порізку та термічну обробку готових виробів.

Однак через значні потреби у захисній амуніції компанія почала співпрацювати з кількома переробниками з Київської, Дніпропетровської, Хмельницької та Івано-Франківської областей.

Всі підприємства об'єднують необхідні виробничі можливості для виготовлення пластин та наявність спеціалізації у термообробці металу. Переробникам від Метінвесту безкоштовно надається сталь, а також базові рекомендації щодо виробництва бронепластин.

Метінвест також займався пошуком та закупівлею імпортного загартованого металопрокату, який безкоштовно передавався ключовому українському виробнику бронежилетів.

Раніше Метінвест повідомляв про плани передати 90 тис бронежилетів захисникам України. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom