Викрадення металу: До Маріупольського порту зайшло друге російське судно

Share

До акваторії морського порту в окупованому Маріуполі зайшло друге судно під прапором Росії для викрадення українського металопрокату

Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передають «Порти України».

«В акваторію Маріупольского порту зайшло друге судно під прапором Росії і швартується під завантаження металопрокату. Апетит приходить під час їжі», – повідомив Андрющенко.

Він наголосив, що це «мародерство Росії в дії».

Раніше судно RM3 (прапор – Росія) класу «річка-море», завантажене викраденими у Маріуполі 2,5 тис. тонн металопрокату, дісталося російського порту «Ростов-на-Дону».

Раніше директор ДП «Маріупольський морський торговельний порт» Ігор Барський заявив, що російські окупанти намагаються частково відновлювати порт в окупованому Маріуполі, на території якого перебувають зерно та український метал вартістю понад $170 млн, що сигналізує про намір ворога вивозити крадене українське майно.

Раніше «Метінвест» заявив про ризик викрадення російськими окупантами вже завантажених в порту Маріуполя суден для вивезення металу до портів у Ростові, Таганрозі, Новоросійську, Туапсе та окупованому Севастополі з метою подальшого незаконного продажу вкраденої продукції до країн Африки та Азії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom