АМКР відновив виробництво катанки

Share

«АрселорМіттал Кривий Ріг» поновив виробництво у прокатному цеху №3, який спеціалізується на виробництві катанки та проволоки, повідомили на підприємстві.

«Після тривалої паузи прокатники приступили до виконання замовлень. Перша продукція, яку виготовили після зупинки через війну, це 160 тонн катанки діаметром 11 мм», – йдеться у повідомленні. Також є замовлення на катанку перетином 8 мм, 8,5 мм, 5,5 мм, арматуру № 8.

Серез основних клієнтів – українські підприємства, які виготовляють канати, метизи, а також продукцію для зварювального обладнання, зазначив заступник начальника ПЦ-3 з виробництва Павло Веселков.  

Раніше гендиректор АМКР Мауро Лонгобардо повідомляв про плани підприємства поступово збільшувати обсяги виробництва. Зокрема, у червні планується продати 650 тис т. продукції, з яких 200 тис т. – металопродукція і 450 тис т. – залізорудний концентрат, що приблизно відповідає 70% потужності АМКР.

«Я намагаюся, щоб видобуток працював на 100% і десь на 50% – сталеве виробництво. Надлишок залізорудного концентрату будемо продавати. Із запуском доменних печей, які зараз законсервовано, обсяги концентрату на продаж будуть зменшуватися… Як тільки зміниться ситуація, ми будемо повертатися до традиційної спеціалізації – виробництва сталі», – сказав Лонгобардо.