ДБР виявило в Україні бізнес наближеного до Путіна олігарха

Share

Державне бюро розслідувань встановило українське підприємство з виготовлення будівельних матеріалів, підконтрольне російському олігарху Андрію Молчанову

Виробництво у Київській області входить до холдингу олігарха. Отриманий українським підприємством прибуток спрямовувався у вигляді дивідендів та роялті до так званої «материнської компанії» з РФ, повідомили в прес-службі ДБР.

«Працівники Державного бюро розслідувань провели комплекс слідчих дій, спрямованих на документування фактів протиправної діяльності. Обшуки проходили за місцями проживання директора та бухгалтерів, офісних приміщень та промислових об’єктів підприємства, пов’язаного із російським капіталом», – сказано в повідомленні.

Триває досудове слідство за ч. 4 ст. 110-2 («Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України») та ч. 3 ст. 436-2 («Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників») Кримінального кодексу України.

У 2018 році Міністерство фінансів США вказану російську компанію та її генерального директора внесло до т. зв. «кремлівського списку» – переліку суб’єктів (фізичних та юридичних осіб), безпосередньо наближених до президента російської федерації Володимира Путіна.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom