ДМЗ готується до розконсервації однієї з коксових батарей

Share

Дніпровський металургійний завод  планує розконсервувати одну з коксових батарей у червні, повідомляється у корпоративній газеті DCH Steel, що управляє заводом.

Наразі на підприємстві працює дві коксових батареї із чотирьох. У квітні коксохіміки ДМЗ випустили 12 тис. т коксу, а у травні планують – 17 тис. т.

Коксівне вугілля надходить на ДМЗ із України, Польщі та Чехії. Підприємство наголошує, що має достатній запас сировини для поступового нарощування потужностей, тоді як у першій половині березня зазнавало дефіциту. Через це для підтримки двох коксових батарей на консервації довелося використовувати шлак вугілля колишньої вугільної фабрики і збагачувати його смолою.

У квітні на коксохімічному виробництві також виконали планові ремонти: замінили колектор подачі води на вежу гасіння, а також відремонтували машину завантаження шихти до коксівних камер. До кінця травня також планують завершити ремонт дробарки остаточного дроблення та підготовки шихти.

У лютому ДМЗ завершив капремонт коксової батареї №4, вклавши в оновлення агрегату 170 млн. грн. Комбінат відремонтував 39 камер коксування, замінив вогнетривку кладку з машинної та коксової сторін, переклав опалювальні простінки.