На ЦГЗК налаштували обладнання для автономної роботи під час повітряних тривог

Share

Спеціалісти Центрального гірничо-збагачувального комбінату Групи Метінвест реалізували проект, який дозволяє керувати устаткуванням фабрики огрудкування дистанційно. Як повідомляє прес-служба компанії, виробничі процеси адаптували до сучасних реалій, щоб не зупиняти виготовлення продукції під час повітряних тривог.

У межах проєкту в бомбосховищі встановили пульт управління автоматизованими змішувачами шихти Eirich та випалювальної машини ОК-324. На дільницях, що потребували постійного нагляду, налагодили дистанційне управління, а в бункерах, до яких надходить концентрат зі збагачувальної фабрики, змонтували радарні датчики. Показники вивели на екран оператора для регулювання наповнення бункерів, швидкості й напрямку руху конвеєру.

Паралельно на дільниці огрудкування автоматизували систему подання шихти до чаш огрудкування та сирих обкотишів на термічну обробку.

«Технологи, енергетики, механіки й спеціалісти бюро автоматизованих систем управління надали пропозиції, котрі забезпечили безперебійну роботу обладнання без нагляду працівників протягом трьох годин», – зазначив Андрій Жилкінський, начальник фабрики огрудкування ЦГЗК.

Для ефективного керування процесами й оперативної зупинки устаткування в разі непередбачених ситуацій фахівців фабрики ознайомили з оновленим програмним забезпеченням.

Нагадаємо, що з метою енергозбереження на випалювальній машині ОК-324 Центральний комбінат використовує біопаливо. Наразі показник заміщення природного газу соняшниковим лушпинням складає 42,25 %. Це дозволило з початку 2022 року зменшити витрати газу та зекономити 44,6 млн гривень.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom