Міжнародні резерви України в квітні скоротилися на 4%

Share

На 1 травня міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили $26 944,9 млн. У квітні вони скоротилися на 4%. 

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

У минулому місяці центробанк продав на валютному ринку $2 244 млн та викупив $43 млн. Чистий продаж валюти у квітні становить $2 201 млн.

«Потреба у проведенні інтервенцій із продажу валюти виникає через перевищення попиту на валюту над пропозицією. Це зумовлюється насамперед значними оборонними потребами, імпортом енергоресурсів та забезпеченням розрахунків із платіжними системами через активне використання карток за кордоном на тлі повільного відновлення експорту», – сказано в повідомленні.

Внутрішні та зовнішні валютні надходження на користь уряду України становили $1 887 млн.

«629 млн євро та $93 млн надійшли від Світового банку, 300 млн євро – від уряду Франції, $236 млн – від уряду Канади та 120 млн євро – від Європейського союзу. Загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив $614 млн. Із цієї суми $420 млн спрямовано на обслуговування та погашення внутрішніх держоблігацій (ОВДП), номінованих у валюті, а $78 млн – на обслуговування єврооблігацій (ОЗДП)», – сказано в повідомленні.

Крім того, у квітні Національний банк сплатив $84 млн на користь Міжнародного валютного фонду.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom