На найбільшому родовищі в Лівії оголосили форс-мажор, ціни на нафту зростають

Share

Нафта дорожчає 18 квітня після оголошення про настання форс-мажору на найбільшому в Лівії родовищі аш-Шарара

Червневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 16:38 за київським часом дорожчають на $1,35 (1,21%) – до $113,05 за барель, передає Інтерфакс.

Вартість ф'ючерсу на WTI на травень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) підвищилася на цей час на $1,25 (1,17%) – до $108,20 за барель.

Минулого четверга Brent подорожчала на 2,7%, WTI – на 2,6%. У п'ятницю торги нафтою не проводилися через вихідні у Великій Британії та США.

«Ринок, як і раніше, підраховує, скільки російської нафти залишить ринок, – зазначив трейдер Star Fuels Метт Стенлі. – Це підтримує ціни на Brent вище за $110 за барель».

Лівійська державна нафтокомпанія National Oil Corp. (NOC) 17 квітня призупинила видобуток на родовищі El Feel на заході країни, що забезпечує виробництво нафти обсягом близько 65 тис. барелів на добу.

18 квітня NOC оголосила про настання форс-мажорних обставин на родовищі аш-Шарара.

«Група осіб чинила тиск на працівників родовища аш-Шарара, що змусило їх поступово призупинити видобуток і унеможливило виконання NOC своїх контрактних зобов'язань», – йдеться у повідомленні компанії.