Європейські металурги розповіли, як відмовляються від російського вугілля

Share

Другий за розмірами сталевиробник у світі, люксембурзька ArcelorMittal, стверджує, що «значну частину» потреб своїх європейських підприємств у коксівному вугіллі вже покриває з джерел за межами Росії

«Хоча деякі спеціальні сорти вугілля все ще поставляються з Росії, ми замінюємо їх альтернативними джерелами або переходимо на альтернативні матеріали», – повідомили у компанії.

Друга за розмірами німецька металургійна компанія Salzgitter запевняє, що взагалі не закуповує коксівне вугілля в РФ, а невеликі обсяги пиловугяльного палива (PCI), що поставлялися з Росії, вже замінені.

«Це важливий захід, що ніяк на нас не вплине», – сказали у компанії.

В Tata Steel Europe повідомили, що призупинили закупівлю вугілля в Росії. Компанія має достатні запаси сировини на меткомбінаті Port Talbot і вже визичилася з альтернативними джерелами вугілля. «Наразі ми не очікуємо збоїв у виробництві сталі для клієнтів», – стверджують у компанії.

За оцінками Morgan Stanley, у 2021 році РФ відвантажила до Європи 32 млн. т коксівного вугілля, що становило 17% від загально європейського імпорту.

8 квітня Європейський Союз офіційно запровадив п’ятий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії у відповідь на агресію в Україні. Серед обмежень, зокрема, заборона на закупівлю, імпорт або перевезення російського вугілля в ЄС.