Вугілля та транспорт: ЄС затвердив нові санкції проти Росії

Share

Євросоюзу вдалося на другий день затвердити п’ятий пакет санкцій проти Росії після свідчень про звірства росіян в українській Бучі, який містить, зокрема, вугільне ембарго

Про це повідомляє Французьке головування у Раді ЄС, передає «Економічна правда».

Пакет міститиме нові персональні санкції проти російських олігархів, пропагандистів, військового та безпекового апаратів РФ та ключових осіб з промислового та технологічного сектору.

Євросоюз погодився заблокувати активи низки російських банків, запровадити заборону на поставки зброї в РФ та заборонити експорт низки товарів до країни-агресора. Останній оцінюється у 10 млрд євро і включатиме, зокрема, високотехнологічні товари.

Щодо вугільного ембарго, як і очікувалося, країни погодилися запровадити його, але дата наразі невідома. Як повідомлялося, ЄС планували відтермінувати початок його дії аж на серпень.

Ембарго торкнеться низки інших товарів та сировини на суму 5,5 млрд євро щороку. Як раніше зазначалося, до переліку увійшла і російська деревина.

Російським суднам заборонять заходити до портів країн-членів Євросоюзу, а операторам дорожнього транспорту відтепер не можна буде працювати на території блоку.

Після публікації в офіційному Віснику ЄС 8 квітня заходи вступлять в силу.