Інститут історії України НАНУ оприлюднив повнотекстову версію видання «Українсько-китайські відносини у 1991-2020 рр.»

Share

На офіційному сайті Інституту історії України Національної академії наук України оприлюднили електронну версію науково-довідкового видання «Українсько-китайські відносини у 1991-2020 рр.», пише SilkBridge.info

Книга вийшла за редакцією Володимира Головка (Інститут історії України НАН України), за участю Ігоря Жигіра та Варвари Мостової з «Центру політичного аналізу», а також Кирила Суворова та Галини Єрмоленко, які представляють інформаційно-аналітичну платформу SilkBridge.info.

Видання складається із п'яти частин. Перша включає хроніку ключових подій українсько-китайської новітньої історії, охоплюючи період із грудня 1991 року до грудня 2020-го. У другій частині представлений корпус міждержавних нормативно-правових актів за 1992 – 2020 роки. У третій консолідована статистична інформація про торговельно-економічне та інвестиційне співробітництво України та КНР. Четверта частина має інформаційно-аналітичний характер. Також для зручності було створено індекси — предметно-географічний та іменний.

Видання, на думку авторського колективу, може бути корисним не лише для наукових співробітників, а й для практикуючих фахівців – дипломатів, підприємців, а також студентів.

Як повідомив виданню Володимир Головко, на завершальному етапі знаходиться робота над новим виданням, присвяченим українсько-китайським відносинам у 2021 році та у перші місяці 2022 р., тобто в умовах російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Повний текст видання доступний за посиланням.