В ЄС опрацьовують сухопутний маршрут для експорту українського зерна

Share

Франція разом із колегами в ЄС опрацьовують сухопутний маршрут для експорту українського зерна після того, як Росія вийшла із «зернової угоди»

За словами міністра сільського господарства Франції Марка Фено, сухопутний коридор може проходити через Румунію та Польщу, передає «РБК-Україна» з посиланням на France24.

«У рамках ЄС я часто спілкуюся з колегами в ЄС, особливо з німецьким колегою, ми намагаємося з'ясувати, якщо цей маршрут більше не може проходити через Чорне море, то чи він може проходити по землі, зокрема, вивчаємо наземні маршрути через Румунію та Польщу», – сказав Фено.

Нагадаємо, 29 жовтня Міноборони Росії повідомило, що країна-агресор призупиняє участь у виконанні угод щодо вивезення зерна з заблокованих портів України. Там зазначили, що рішення ухвалене «з урахуванням проведеного 29 жовтня київським режимом за участю фахівців Великої Британії теракту проти кораблів Чорноморського Флоту та цивільних судів, залучених у забезпеченні безпеки «зернового коридору».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія почала свідомо загострювати продовольчу кризу ще у вересні, коли заблокувала рух суден із українським продовольством.

Представники ООН та Туреччини ведуть перемовини з делегацією Росії та продовжують шукати рішення для повноцінної реалізації «Зернової ініціативи». З портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» 31 жовтня вийшли 12 суден з 354,5 тис. тонн української агропродукції до країн Африки, Азії та Європи. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom