«Газпром» погрожує перекрити газ Молдові

Share

Російський монополіст «Газпром» заявив, що може повністю припинити постачання газу Молдові, якщо Moldovagaz до 20 жовтня не виплатить необхідну суму за постачання

Про це йдеться в заяві компанії, пише «Європейська правда».

Також російський концерн попередив, що може «в будь-який момент» розірвати контракт із молдовською компанією «через грубе порушення термінів» укладення угоди про історичну заборгованість Moldovagaz.

«Газпром» пояснив, що поставить газ у Молдову в жовтні лише в обсязі 5,7 млн куб. м, звинувативши український «Нафтогаз» в тому, що він відмовляється надавати «Газпрому» послугу з транспортування газу в повному обсязі.

Водночас «Газпром» заявив, що «завжди з розумінням ставився до прохань молдовської сторони» про відтермінування виплат і аудиту. Але «залишає за собою право» припинити постачання і розірвати контракт із молдавською компанією.

Раніше Молдова заявляла, що «Газпром» може припинити подачу газу з 1 жовтня, якщо не буде виконана одна з умов контракту – завершення аудиту накопиченої заборгованості за постачання, яка оцінюється в $709 млн. Молдовська влада заявила, що визнає борг, лише якщо його підтвердить незалежний аудит, що не був проведений.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom