ШУ «Покровське» придбало прохідницький комбайн китайської Sany

Share

ШУ «Покровське» отримало новий прохідницький комбайн виробництва китайської фірми Sany, повідомила прес-служба компанії. Шахтобудівельнки випробували нову техніку та навчаються ним керувати.

Прохідницький комбайн нового покоління ЄБЗ 260 фірми Sany важкого типу. Його вага 92 тонни, довжина 12,5 метрів. Гідросистема зменшує ризики пориву ланцюга. Всі властивості комбайна шахтобудівельники зможуть побачити в роботі вже в жовтні.

«Комбайн розрахований на роботу в складних гірничо-геологічних умовах, де міцність породи 11 мПа. Працювати вже в жовтні він буде на проходженні конвеєрного ходка південної панелі блоку №10. Розраховуємо, що з його запуском у роботу ми зможемо говорити про збільшення темпів проходження капітальних гірничих виробок», – розповів в.о. директора з виробництва ШБК Денис Чеботенко.

Сучасний комбайн китайського виробництва має рідкокристалічний дисплей. Завантаження гірничої маси сучасне й ефективне, а рівень шуму не перевищує 95 децибелів.

«У комбайна двоконтурне охолодження гідросистеми. Це дає можливості працювати безперебійно, не перевантажуючи техніку. Комбайн сам турбується про свою нормальну роботу», – додав в.о. головного механіка ШБК Денис Бикадоров.

Після тижня вивчення комбайна його вже готові опускати в шахту. І з перших днів жовтня він почне працювати над прокладанням конвеєрного ходка південної панелі блоку № 10. Щонайменше 6 метрів за добу – такими темпами, як розраховують шахтопрохідники, буде відбуватись робота.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom