США направлять ще $1,1 млрд на військову допомогу Україні

Share

США оголосили про виділення Україні чергового траншу військової допомоги на суму $1,1 млрд

Про це повідомляють західні ЗМІ, передає Інтерфакс-Україна.

До пакету допомоги, зокрема, увійшли реактивні системи залпового вогню HIMARS, засоби боротьби з безпілотниками та бронетехніка. Постачання озброєнь розраховане на середньострокову та довгострокову перспективу.

Таким чином, загальний обсяг військової допомоги США Україні за час роботи адміністрації президента Джо Байдена становив приблизно $17 млрд.

У свою чергу Associated Press раніше повідомляло, що пакет допомоги включатиме 18 установок HIMARS та боєприпаси до них, 12 систем Titan по боротьбі з безпілотниками, 300 автотранспортних засобів, десятки вантажівок та причепів для перевезення важкого обладнання, різні радари, засоби зв'язку та розвідувальну апаратуру, засоби виявлення вибухівки, запчастини. AP зазначало, що Україні може знадобитися один-два роки для отримання цих вантажів.

Раніше Сенат США ухвалив законопроєкт про тимчасове фінансування, щоб уникнути часткового припинення роботи уряду наприкінці цього тижня – масштабний захід, який в тому числі надасть Україні понад $12 млрд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom