Сенат США ухвалив законопроєкт, який передбачає $12 млрд допомоги для України

Share

Сенат США ухвалив законопроєкт про тимчасове фінансування, який включає в тому числі надання Україні понад $12 млрд

Про це повідомляє «Бізнес.Цензор» із посиланням на Washington Post.

Палата підтримала законопроєкт 72 голосами проти 23.

Законопроєкт дозволить фінансувати уряд до 16 грудня, що дасть учасникам переговорів більше часу, щоб вирішити свої розбіжності і узгодити державні витрати на 2023 фінансовий рік.

Проєкт закону, відомий як безперервна резолюція і опублікований пізно ввечері 27 вересня, дозволить запобігти так званому шатдауну – вимушеному призупиненню роботи держустанов, яке може початися 1 жовтня.

Зокрема, документ включає пакет допомоги Україні в її боротьбі з російськими військами. Серед коштів – $3 млрд на надання військової допомоги, включаючи навчання, обладнання, озброєння та логістичну підтримку; $1,5 млрд на поповнення запасів американського обладнання, наданого Україні або іноземним країнам, які надали підтримку; і $2,8 млрд на продовження військової, розвідувальної та іншої оборонної підтримки.

Додаткові $35 млн підуть на фінансування реагування на «потенційні ядерні та радіологічні інциденти» в Україні, а також на запобігання розкраданню цих матеріалів.

Конгрес має кілька днів, щоб врегулювати розбіжності і передати закон на підпис президенту Байдену. Палата представників повертається 28 вересня і може проголосувати за законопроєкт за лічені години.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom