Естонія готова відновлювати енергетичну інфраструктуру України

Share

Естонія готова брати участь у відновленні енергетичної інфраструктури України, повідомляє Міністерство енергетики України

На зустрічі міністра економіки Естонії Ріїни Сіккут та міністра енергетики Германа Галущенка обговорювалася підготовка до осінньо-зимового періоду в умовах війни, а також світової енергетичної кризи, спровокованої Росією.

Галущенко зазначив, що наразі підготовлені багато потенційних інвестиційних проектів для відновлення та відбудови енергетичного сектору, включаючи атомну та зелену енергетику, інші новітні напрями.

«Нас підтримує дуже багато партнерів, які вірять у нашу перемогу. Вже зараз вони готові починати роботу над підготовкою інвестпроектів, щоб після нашої перемоги якомога скоріше розпочати роботу. Ніхто не хоче втрачати час. Є дуже велика підтримка України і я вірю, що процеси відновлення і відбудови пройдуть дуже швидко», – зазначив Міністр.

Члени естонської делегації також підкреслили зацікавленість інвестувати у проекти з відновлення енергетичного сектору України.

На зустрічі обговорювалися питання роботи електроенергетичних ринків та потенціалу для нарощування експорту української електроенергії до європейських країн.

Крім того, на зустрічі наголошувалося на необхідності якнайшвидшої демілітаризації Запорізької АЕС, виведення з її території російських військових і представників «Росатому» та передачі станції під повний контроль легітимного українського оператора.

Галущенко підкреслив, що Росія продовжує обстрілювати цивільні ядерні об’єкти на території України, чим створює ядерну загрозу для всього світу. Сторони погодились, що цивілізований світ має жорстко відреагувати на відповідні дії держави-терориста, з якою жодних угод укладати не можна.

Міністр економіки Естонії також підтримала українську позицію щодо неприйнятності виключень із санкцій, які діють щодо російських енергоресурсів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom