Нафтогаз скоротив видобуток газу на 2% під час війни – Вітренко

Share

НАК «Нафтогаз України» знизила видобуток газу з початку повномасштабного російського вторгнення на 2%, тоді як приватні газовидобувні компанії – на 11%, повідомив голова правління компанії Юрій Вітренко на круглому столі «Українські держпідприємства під час війни.

«На заході країни ми збільшуємо видобуток, на сході у нас падіння є, але воно незначне. Загалом у нас падіння до довоєнного часу приблизно на 2%. Це навіть краще, ніж у приватних компаній, у яких зазвичай все краще – у них падіння 11%, а у нас 2%, тобто набагато менше», – цитує Вітренко Інтерфакс-Україна.

За словами голови «Нафтогазу», компанія продовжує реалізацію стратегічних проєктів у сфері газовидобутку, незважаючи на війну.

«Це стратегічні проекти і в газовидобутку, наприклад, горизонтальне буріння, освоєння нетрадиційних колекторів, що ми продовжуємо робити», – наголосив Вітренко.

Нагадаємо, у червні Вітренко зазначав, що з початку повномасштабної війни видобуток газу структурами «Нафтогазу» впав на 6,1%. Однак у вересні керівник компанії говорив про плани отримати вже цього року додаткові обсяги видобутку газу на звільнених від окупантів територіях Харківської області.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom