Макогон звільнений з посади гендиректора ОГТСУ

Share

Наглядова рада «Магістральних газопроводів України» 16 вересня припинила повноваження гендиректора Оператора ГТС України Сергія Макогона

Про це йдеться у повідомленні АТ «Магістральні газопроводи України», передає «Економічна правда».

«16 вересня 2022 року рішенням єдиного учасника ТОВ «ОГТСУ» було припинено повноваження Генерального директора ОГТСУ Сергія Макогона», – йдеться у заяві.

«Перебуваючи у відрядженні, несподівано дізнався, що МГУ мене звільнило у минулу п’ятницю. Чотири голоси проти одного. Поки не зрозумів, з яких причин», – прокоментував Макогон.

За його словами, «особливо цинічно це виглядає після того, як Європейський Союз, Секретаріат Енергетичного Співтовариства та Світовий Банк підтримали реформу корпоративного управління ОГТСУ, яка передбачає створення нової наглядової ради в самому ОГТСУ; вже нова наглядова рада ОГТСУ має обрати новий склад правління ОГТСУ через прозорий конкурс; МГУ має бути ліквідована як зайва ланка управління».

«Звісно, це відбувається за неформальною підтримкою Міністерства енергетики, яке теж нещодавно пропонувало свого представника на позицію керівника ОГТСУ», – додав Макогон.

Таке рішення МГУ він назвав «дуже безвідповідальним, яке ставить під загрозу енергетичну безпеку країни».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom