ENTSO-E планує вдвічі збільшити обсяг українського експорту е/е

Share

З огляду на рішення ЄС скоротити на 15% споживання російського газу, Україна може допомогти Європі компенсувати відповідні обсяги за рахунок збільшення експорту електроенергії

Про це сказав міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічі з головою правління європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E Іоакімом Ванзетта та генеральним секретарем мережі Сонею Твохіг, передає прес-служба міністерства.

Керівництво ENTSO-E зазначило, що експорт планується збільшити вже найближчим часом. Вже цього тижня його обсяг стане вдвічі більшим, далі зростання продовжиться.

ENTSO-E наголошує, що зростання обсягів експорту має відбуватися поступово, зважаючи на  технічні протоколи забезпечення стабільності роботи енергосистеми.

Українська сторона в свою чергу переконана, що в умовах війни, яку РФ веде не лише проти України, а і всієї Європи, рішення мають ухвалюватися якомога швидше. Адже українська енергосистема вже довела свою стійкість.

Нині Україна може експортує електроенергію в Румунію та Словаччину – 100 МВт. Також експорт української електроенергії відбувається в Польщу (210 МВт) та в Молдову ( близько 200 МВт).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom