Ferrexpo зменшила виробництво окатків на 27% у другому кварталі року

Share

За підсумками другого кварталу 2022 року група Ferrexpo скоротила виробництво залізорудних окатків до 2,1 млн тонн, що на 27% порівняно з показниками другого кварталу 2021 року. У першому півріччі виробництво склало 4,8 млн тонн, що на 16% менше минулорічного показника. Такі дані містяться в оголошенні компанії про результати операційної діяльності за відповідний період.   

Весь обсяг виробленої продукції складають окатки із вмістом заліза більше 65%, включаючи DRI окатки із вмістом заліза 67%.

Як пояснили у Ferrexpo, негативна динаміка пов’язана з триваючою агресією Росії проти України та спричиненими нею логістичними проблемами. Водночас, компанія продовжує працювати, використовуючи від однієї до трьох ліній огрудкування, що все ж свідчить про здатність вивозити продукцію, зазначається в повідомленні.

За підсумками першого півріччя обсяг продажів групи впав на 21% порівняно з минулим роком до 4,4 мільйона тонн, що також відображає поточні логістичні обмеження.

«Що стосується доступності логістики, яка залишається найбільшим обмеженням для нашого бізнесу в даний час, ми продовжуємо докладати зусиль для збільшення морського експорту і вже здійснили перші морські поставки клієнтам»,  -зазначив Джим Норт, CEO Ferrexpo.