Черги з вагонів на кордоні пов’язані з недостатньою готовністю інфраструктури сусідніх країн – Камишін

Share

Накопичення вагонів із вантажами українських експортерів на західному кордоні України спричинене в першу чергу неготовністю залізничної та портової інфраструктури сусідніх країн приймати значні обсяги вантажів, які їдуть з України, повідомив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін під час брифінгу 29 червня.   

«Велика черга з вагонів в першу чергу спричинена тим, що немає де приймати надлишкові вантажі. Як залізнична, так і портова інфраструктура сусідніх країн поки що не до кінця готова до наших об’ємів. Це головна причина», – пояснив він.

До війни Україна щомісяця відправляла через морські порти 5 млн тонн експортних вантажів. За словами Камишіна, значну частину з них до портів доставляла «Укразалізниця». Це є свідченням того, що Україна мала ефективну логістику для транспортування великих обсягів продукції, зазначив керівник компанії.

Потужності УЗ і зараз дозволяють перевозити аналогічні обсяги вантажів, однак їх обробка на західному кордоні займає набагато більше часу через обмежену пропускну здатність залізничних переходів.

Камишін додав, що наразі триває робота з будівництва стаціонарних та мобільних перевантажувальних комплексів як з боку України, так і з боку сусідніх країн, що дасть змогу поступово вирішити проблему черг. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom