Запорізький залізорудний комбінат збільшив прибуток у 2021 році у 2,5 рази

Share

"Запорізький залізорудний комбінат" (ЗЗРК) за підсумками роботи в 2021 році збільшило чистий прибуток у 2,5 рази в порівнянні з попереднім роком – до 5,19 млрд грн, повідомляє Інтерфакс-Україна. Зараз підприємство знаходиться на тимчасово окупованій росіянами території.

Зазначається, що згідно з порядком денним позачергових зборів акціонерів, призначених на 15 липня, прибуток підприємства за 2021 рік планується залишити нерозподіленим.

На зборах планується затвердити звіти за минулий рік, а також внести зміни до статуту та затвердити значні угоди про постачання продукції підприємства у 2021, 2022 та 2023 роках.

При цьому буде затверджено контракт ЗЗРК з АТ "Мінерфін" (Minerfin, Словаччина) про постачання в 2021 році залізної руди на загальну суму 4,89 млрд грн і з "Запоріжсталлю" про постачання комбінату руди на 6,09 млрд грн.

Буде також затверджено контракти ЗЗРК з АТ "Мінерфін" та доповнення до контракту із "Запоріжсталлю" на 2022 та 2023 роки на постачання руди на 9 млрд грн кожен.

Раніше адміністрація ПрАТ "ЗЗРК" (Дніпрорудне Запорізької області) заявила про втрату контролю над діяльністю підприємства на тимчасово неконтрольованій території України та оголосила про проведення позачергових зборів акціонерів. При цьому пояснювалося, що з початком активних бойових дій на території України адміністрація ЗЖРК з метою дотримання техногенної безпеки з 26 лютого реалізувала низку заходів щодо тимчасової консервації виробничого процесу – з дня окупації військ РФ частини територій Запорізької області. А з 15 червня господарська діяльність та управління виробничими процесами ЗЖРК стали неможливими через неправомірні дії третіх осіб.

Минулого року акціонери ПрАТ "Запорізький залізорудний комбінат" (ЗЗРК) спрямували на виплату дивідендів 3,14 млрд грн за рахунок прибутку 2016-2019 років.

ЗЗРК розробляє Південно-Білозерське та Переверзівське залізорудні родовища, виробляє товарну агломераційну та мартенівську залізну руду. Реалізує продукцію метпідприємствам Словаччини, Чехії, Австрії та Польщі, а також меткомбінату "Запоріжсталь" в Україні.

Основними акціонерами компанії є словацька фірма Minerfin, a.s. – 51,17%, "Запоріжсталь" – 29,52%, чеська KSK Consulting, a.s. – 19,06%.