На ПівнГЗК відремонтували конвеєрне обладнання

Share

На дробильній фабриці № 1 Північного ГЗК капітально відремонтували підземну частину важкого конвеєра. На відновлення обладнання Група Метінвест спрямувала 3,8 млн гривень, йдеться у повідомленні компанії.

На конвеєр К-1 машиністи приймають руду великого дроблення з Ганнівського та Першотравневого кар’єрів. Транспортерною стрічкою довжиною 753 метри під кутом 18 градусів піднімають сировину з відмітки -42 метри на поверхню +34 метри. Потім перевантажують руду в дробарки другої стадії подрібнення. Більше третини цього обладнання розташоване у стволі фабрики, тому через підвищену вологість металеві конструкції зазнали корозії.

«Для стабільної роботи дробильної фабрики ми відновили 135 метрів хвостової частини конвеєра. Замінили став, ролики, плужковий скидач для очищення стрічки. Щоб створити безпечні умови праці машиністів, по всій довжині встановили огородження й виконали комплекс заходів для зниження корозійної дії. Завдяки проведеним ремонтам ми вийшли на проєктну продуктивність конвеєрного транспорту, яка становить  4 тисячі тонн руди на годину», – розповів начальник дробильної фабрики № 1 Олександр Кримов.

Минулого року в межах інвестиційної програми Метінвесту на дробильній фабриці № 1 замінили дробарки середнього та дрібного дроблення.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom