У Путіна визнали, що санкції паралізують «Північний потік»

Share

Антиросійські санкції повністю паралізують роботу «Північного потоку», заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков після майже чотирьох місяців повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України

За словами Пєскова, Росія готова постачати газ по «Північному потоку» в повному обсязі, але для цього Європа повинна повернути відремонтовані турбіни, передає російський Інтерфакс.

«З технологічної точки зору механічна інфраструктура цього трубопроводу страждає через санкції, які ввів Європейський Союз. Перекачувальні потужності, а саме турбіни, мають проходити капітальний ремонт. Якісь турбіни не можуть бути повернуті. Європейці їх не повертають на місце. Саме це є причиною того, що просто нічим перекачувати. Це рукотворна криза. Вона створена руками ЄС», – сказав Пєсков.

Пєсков заявив, Європа «повинна» віддати РФ турбіни попри санкції.

«Європейці мають віддати те саме залізо і відремонтувати залізо відповідно до їхніх зобов'язань», — заявив представник Кремля.

14 червня російський «Газпром» заявив, що через несвоєчасне повернення компанією Siemens газоперекачувальних агрегатів після технічного обслуговування прокачування газу по «Північному потоку» впаде на 40% – до 100 млн куб. м на добу (при плановому обсязі 167 млн куб. м на добу). 15 червня «Газпром» повідомив, що через зупинку ще одного газотурбінного двигуна Siemens знизить прокачування газу до 67 млн кубометрів на добу.

Своєю чергою у Siemens підтвердили, що турбіна наразі не може повернутися з технічного обслуговування в Канаді через санкції.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom