«Газпром» зменшить поставки газу «Північним потоком-1» на 40%

Share

Прокачування газу «Північним потоком» впаде на 40% через затримку ремонту газоперекачувальних агрегатів німецькою компанією Siemens, повідомив російський «Газпром»

«У зв'язку з несвоєчасним поверненням компанією Siemens (Німеччина) газоперекачувальних агрегатів з ремонту, виробленням міжремонтного ресурсу ДПА і виявленими технічними несправностями двигунів (отримано припис Ростехнагляду про тимчасову заборону діяльності) наразі на компресорній станції «Портова» може бути використано тільки три газоперекачувальних агрегати», – йдеться у повідомленні, передає «Бізнес.Цензор».

Зазначається, що постачання газу до газопроводу «Північний потік» наразі можуть бути забезпечені в обсязі лише до 100 млн кубометрів на добу замість планового обсягу в 167 млн кубометрів на добу.

У травні німецький концерн Siemens оголосив про припинення бізнесу в Росії. У компанії нагадали, що після початку повномасштабної війни Siemens призупинила весь новий бізнес і міжнародні поставки до РФ та Білорусі. Зазначається, що міжнародні санкції, а також поточні та потенційні контрзаходи впливають на бізнес-діяльність компанії в Росії, зокрема на залізничне та технічне обслуговування.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom