Шмигаль закликав міжнародні компанії повернутися на безпечні території України

Share

Уряд України закликає країн-партнерів посприяти поверненню до роботи на безпечній українській території міжнародних компаній, які провадили діяльність в Україні до початку широкомасштабної агресії Росії

Про це під час зустрічі з керівниками дипломатичних установ і міжнародних фінансових організацій заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Закликаємо підприємства, які призупинили роботу, відновлювати діяльність. А тих, хто вийшов із російського ринку, запрошуємо відкривати регіональні офіси в Києві. Повернення до роботи міжнародних корпорацій в Україні допоможе наповнювати бюджет держави та вистояти у війні», — зазначив Шмигаль.

Як повідомив глава уряду, в Україні створена Національна рада з питань відновлення, до якої приєдналися експерти у 23 галузевих напрямках. Він закликав долучатися до відбудови як технічно, так і фінансово.

«Водночас ми розуміємо, що фінансувати основну частину відновлення має агресор. Тому закликаю ухвалили національне законодавство щодо конфіскації російських активів. Необхідно, щоб агресор заплатив за свої руйнування. Це має стати основою нової системи безпеки», — наголосив прем’єр-міністр.

Шмигаль звернувся до партнерів із закликом підтримати надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі.

За словами прем’єра, уряд прискорив євроінтеграційні процеси. Зокрема, у березні українська енергосистема була приєднана до європейської електромережі ENTSO-E. Таких же швидких рішень від Єврокомісії Україна очікує в питанні спільного митного контролю (конвенції NCTS), спільного платіжного простору (SEPA) та вільного роумінгу.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom