Суд арештував газ, проданий «Укрнафтою» за заниженою вартістю

Share

ДБР розслідує кримінальне провадження щодо протиправної реалізації скрапленого газу ПАТ «Укрнафта» протягом квітня – травня 2022 року, повідомляє прес-служба Держбюро

Встановлено, що під час воєнного стану у квітні 2022 року ПАТ «Укрнафта» подала заявку на аукціон з продажу скрапленого газу. На засіданні комітету була погоджена біржа, запропонована ПАТ «Укрнафта», яка не мала ліцензії на проведення професійної діяльності на організованих товарних ринках. Результати аукціону мають ознаки фальсифікації, оскільки переможці придбали скраплений газ за ціною практично у два рази нижчою від ринкової.

Переможцем на аукціоні визнали двох учасників з пропозицією цін близько 28 тис. грн за тону, хоча у той же день на іншому аукціоні ці ж компанії змогли купити скраплений газ із пропозиціями цін близько 55 тис. грн за тону. Інші учасники аукціону пропозиції ціни взагалі не надавали.

Таким чином сума завданих збитків підприємству, у якому значна державна частка, може становити понад 300 млн грн.

В рамках провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (Умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовими особами службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки), ДБР арештувало скраплений газ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom