АКХЗ проводить евакуацію працівників

Share

Керівництво Авдіївського коксохімічного заводу проводить евакуацію співробітників підприємства, які до цього часу залишались у місті, повідомив народний депутат та колишній директор заводу Муса Магомедов. Місто зазнає постійних обстрілів з боку російських військ, в останні дні інтенсивність бойових дій поблизу Авдіївки зросла.

Після вторгнення Росії в Україну АКХЗ почали переводити в режим часткової консервації. Більшість персоналу перевели на дистанційну роботу або ж вивели у простій. Але частина робітників продовжувала працювати на підприємстві, забезпечуючи зберігання промислових потужностей у період воєнних дій.

АКХЗ зазнав значних руйнувань, повідомлялося щонайменше про 5 ракетних обстрілів підприємства. Останній був у суботу, 21 травня – тоді російська авіація та «Гради» поцілили у заводоуправління.

«Враховуючи, що вчора (20.05.22 – ред.) завод відключений від газу, через те, що його вже немає в газотранспортній системі, те що ми бачимо зараз – це «контрольний постріл» у голову, працювали по будівлі заводоуправління», – зазначив Магомедов.