«Укргідроенерго» розпочало експорт е/е до Молдови

Share

10 травня між «Укргідроенерго» та АТ «ENERGOCOM» (Молдова) укладений експортний контракт з продажу електричної енергії, повідомляє українська компанія

Щоденно «Укргідроенерго» на добових аукціонах з доступу до міждержавних мереж здійснює купівлю пропускної спроможності відповідно до добового графіку продажу електричної енергії   узгодженого з АТ «ENERGOCOM» та ДП «Moldelectrica» (Молдова).

Компанія продає електричну енергію відповідно до нерівномірного добового графіку, забезпечуючи покриття пікового споживання та необхідних обсягів для енергосистеми Молодови. Генеруючих потужностей «Укргідроенерго» вистачить і на забезпечення енергосистеми України, і на експорт, зазначила компанія. Зараз здійснюються тестові поставки для відпрацювання взаємодії з молдавськими партнерами. 

«Варто зазначити, що за рахунок експорту «Укргідроенерго» забезпечує надходження коштів в НЕК «Укренерго» за надання послуги з передачі електричної енергії, а також продаж частини надлишкової електричної енергії в період весняного водопілля», – зауважив генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom