Окупанти залишили без українського газопостачання Луганщину та Донеччину

Share

Російську окупанти несанкціоновано перекрили крани магістрального газогону «Шебелінка – Новопсков», внаслідок чого мешканці Луганщини та Донеччини залишилися без українського газопостачання

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник «Оператора ГТСУ» Сергій Макогон.

«Сьогодні зранку «Газпром» на території РФ припинив транспортування з РФ до точки «Сохранівка». Крім того, на окупованих територіях України несанкціоновано були перекриті крани МГ «Шебелінка – Новопсков», по якому відбувалось транспортування газу до газопроводів Луганської та Донецької областей. Фактично представники агресора позбавили Україну можливості транспортування газу до споживачів Луганської та Донецьких областей», – написав він.

10 травня «Оператор ГТС України» повідомив про настання форс-мажорних обставин, які унеможливлюють подальше транспортування газу через ГВС «Сохранівка» та прикордонну компресорну станцію (КС) «Новопсков», що знаходяться на окупованій території Луганщини.

У зв'язку з цим ОГТСУ повідомив «Газпром», що з 07:00 11 травня 2022 року для виконання транзитних зобов'язань перед європейськими партнерами в повному обсязі та згідно з умовами договору можливе тимчасове перенесення недоступних потужностей з фізичної точки з'єднання «Сохранівка» на точку «Суджа», розташовану на контрольованій Україною території.

«Газпром» увечері 10 травня відкинув підстави оголошення Києвом форс-мажору.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom