«Газпром» не бачить підстав для припинення транзиту через «Сохранівку»

Share

Російська сторона заперечує підстави для оголошення «Оператором ГТС України» форс-мажору з транзиту газу щодо частини транзитних потужностей

У російській компанії також відкидають як технічно неможливу ідею перенесення обсягів, що випадають, на інший маршрут, передає Інтерфакс.

Офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов заявив, що «Газпром» 10 травня отримав офіційне повідомлення від «Оператора газотранспортної системи України» про те, що українська сторона, посилаючись на форс-мажорні обставини, припиняє приймати газ для транзиту через українську ГІС «Сохранівка» з 7 :00 11 травня, номінації для транспортування відхилятимуться, прийом газу не здійснюватиметься. Оператор ГТСУ пропонує перенести всі обсяги транзиту на ГІС «Суджа».

Купріянов додав, що «одночасно надійшло повідомлення від НАК «Нафтогаз України» про те, що у разі продовження подачі газу з російської сторони на ГІС «Сохранівка» будуть зменшені обсяги на точках виходу з ГТС України».

Нагадаємо, ОГТСУ повідомив про настання форс-мажорних обставин, які унеможливлюють подальше транспортування газу через ГІС «Сохранівка» та прикордонну компресорну станцію (КС) «Новопсков», що знаходяться на окупованій території.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom