Росія провела виплати за євробондами в доларах

Share

Мінфін Росії здійснив виплати за суверенними євробондами з погашенням у 2022 та 2042 роках у валюті випуску – доларах США, після того, як найбільші рейтингові агентства попередили про настання дефолту за цими цінними паперами через спробу розрахуватися за ними в рублях

Як повідомив російський Мінфін, платежі за цими облігаціями в доларах доведені до платіжного агенту Citibank, N.A., London Branch, інформує Інтерфакс.

Зокрема, РФ спрямувала $564,8 млн на виплату купонного доходу та погашення номінальної вартості за облігаціями зовнішніх позик «Росія-2022» (з урахуванням проведеного раніше Мінфіном Росії викупу даних облігацій), а також $84,4 млн – на виплату купонного доходу за облігаціями «Росія-2042».

«Платежі були здійснені у валюті випуску відповідних єврооблігацій – у доларах США. Таким чином, зобов'язання щодо обслуговування суверенних єврооблігацій виконуються з дотриманням умов, встановлених емісійною документацією», – зазначає Мінфін РФ.

Раніше Міністерство фінансів РФ заявило, що 4 квітня не змогло розплатитися за цими євробондами у доларах, оскільки іноземний банк-кореспондент відмовив у виконанні доручень щодо виплати купонного доходу у валюті, через це виплати у розмірі $649,2 млн було проведено у рублях.

Після цього міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинги Росії в іноземній валюті до «вибіркового дефолту».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom