МВФ створив спецрахунок для допомоги Україні, – Шмигаль

Share

Міжнародний валютний фонд створив спеціальний адміністративний рахунок, через який бюджет України щомісячно отримуватиме $5 млрд для того, щоб виконати всі соціальні і гуманітарні зобов’язання перед громадянами України

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі інформаційного телемарафону, передає УНІАН.

«Ми постійно співпрацюємо, практично в нас щотижнево відбуваються на робочому рівні контакти з МВФ. Ми домовились, і Міжнародний валютний фонд створив спеціальний адміністративний рахунок, через який всі наші партнери будуть надавати підтримку. Ми озвучуємо цифру, яка підтверджена і МВФ, і Світовим банком, – $5 млрд щомісячно. Це ті кошти, які потребує бюджет України для того, щоб виконати всі соціальні і гуманітарні зобов’язання перед жителями нашої держави, які насправді страждають від війни», – сказав Шмигаль.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Також він зазначив, що директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва має родичів в Україні, і тому вона також глибоко розуміє ситуацію в Україні.

«Безпосередньо сама директор Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва також глибоко розуміє ситуацію в Україні, вона має родину тут, в Україні, фактично з якою в неї є комунікація і через яку вона має всю інформацію, що насправді відбувається: які жахи, звірства, і що тут «витворяють» російські загарбники, окупанти і агресори на території України. Тому вона ще й дуже емоційно залучена в підтримку і допомогу Україні», – розповів Шмигаль.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна шукає в цілому не менше $5 млрд на місяць у виді міжнародної допомоги для покриття витрат країни.