Україні необхідно не менше $5 млрд міжнародної допомоги на місяць, – Мінфін

Share

Україна просить у США не менше $2 млрд на місяць в якості економічної допомоги, заявив міністр фінансів Сергій Марченко

«Виступаючи у Вашингтоні на зустрічах з високопоставленими офіційними особами США, (Марченко – ред.) заявив, що країна шукає не менше $5 млрд  на місяць у виді міжнародної допомоги, з яких близько $2 млрд надходять зі Сполучених Штатів, для покриття невідкладних витрат на квітень, травень та червень», – пише The Washington Post, передає «Економічна правда».

У майбутньому також очікується додатковий довгостроковий запит, щоб допомогти Україні оговтатися від «за оцінками, значної шкоди від війни».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Зазначається, що ненадання цих грошей може посилити гуманітарну кризу, спричинену вторгненням Росії.

Марченко в інтерв'ю The Washington Post сказав, що «нам потрібно заповнити цю прогалину просто зараз, щоб залучити необхідне фінансування та виграти цю війну».

За його словами, Україна шукає економічну підтримку, щоби продовжувати виплачувати пенсії, зарплати працівникам охорони здоров'я та освіти та на інші гуманітарні потреби.

Штати вже надали Україні близько $1 млрд економічної підтримки з 24 лютого. Минулого тижня адміністрація президента США оголосила про допомогу у розмірі $500 млн, а Джо Байден оголосив про окремі транші військової допомоги Україні.